Stilte Dag

Stilte dag in de natuur

Een heerlijke dagje voor jezelf in stilte doorbrengen. Door het snelle tempo van het leven kun je vergeten om je af te stemmen op jezelf. Je gaat dan automatisch leven vanuit je hoofd en vergeet wie je werkelijk bent en wat je echt van binnenuit wilt. Dit kan spanning en onbalans brengen in je leven. Ervaar hoe bevrijdend het is om een dag in stilte door te brengen.

Wat doet een dag in stilte met je?

Een dag in stilte zorgt ervoor dat je meer naar binnen keert en tot rust komt. En zo je innerlijke stem beter kunt horen, de wijsheid van je hart neemt het dan over van al je gedachten. Door in verbinding te komen met je lichaam en de aarde ervaar je meer balans en stevigheid. Een stiltedag geeft je de kans om de helende en ontspannende werking van stilte te ervaren te midden van je dagelijkse, vaak drukke bestaan.

Bewust een dag in stilte doorbrengen doet wonderen voor je geest.

Voor wie is een stilte dag bedoelt?

Een stilte dag is voor iedereen die innerlijke rust zoekt door mindfulness, die op zoek is naar verdieping en bezieling, naar contact met het hart, om de basis van stilte te onderhouden en die benieuwd is naar wat de stilte voor een boodschap heeft.

Het is een dag van stilte waarin je wordt uitgenodigd om steeds meer te ontspannen en tot rust te komen. Dit doen we door ontspanningsoefeningen, wandelen en diverse vormen van meditatie. Doordat deze dag in stilte wordt gehouden, zal dat nog meer rust en verdieping geven aan jezelf. Dit is voor sommigen misschien wat onwennig, maar, het is een bijzondere ervaring om te midden van anderen stil te zijn. Het levert uiteindelijk veel innerlijke rijkdom, nieuwe inzichten en rust op. Ook kun je een stilte dag bijwonen als voorproefje op het stilte weekend.

Programma Stilte Dag

– 10:00 uur aankomst en kennismaking. Hierna gaan we verder in stilte.
– 11:00 uur stilte meditatie met oefeningen.
– 13:00 uur een uitgebreide lunch.
– Na de lunch gaan we de heide op en maken een stilte wandeling over de Sallandse Heuvelrug.
– 16:30 uur sluiten we de dag gezamenlijk af.

Er is de mogelijkheid om een diner, overnachting, sauna en/of ontbijt bij te boeken. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

  workshop tent

  Meditatie

  Een stilte dag met meerdere meditatie momenten om de stilte te omarmen.

  In de meditatietent komen we samen om te mediteren. Deze meditatie momenten bestaan uit ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen, geleide meditaties en stilte meditaties.

  De kracht van samen zijn in stilte

  Met een groep mediteren maakt de meditatieve staat van zijn nog krachtiger. Hierdoor kom je makkelijker en dieper in de stilte.

  Je komt in contact met een deel van jezelf dat uitstijgt boven al je oordelen, angsten, onzekerheden en overtuigingen. Diepere lagen van je bewustzijn worden aangeraakt en brengen je in een andere staat van zijn. Waarin je kunt loslaten en heling kan plaats vinden.

  stilte wandeling

  Stilte Wandeling

  Een verrassende en verstillende wandeling in de prachtige natuur van de Sallandse Heuvelrug. Het aandachtig wandelen wisselen we af met verschillende meditatieve oefeningen.

  In het dagelijkse leven schakelen we regelmatig over op de automatische piloot. Als we wandelen zijn we over het algemeen onderweg van A naar B. Deze wandeling is een uitnodiging om in elke stap aan te komen waar je bent en werkelijk te landen op de grond.

  Door te vertragen en te verstillen ontdek je de ongerepte natuur, de schoonheid en stilte, die overal om ons heen is en ook in onszelf.

  De natuur kan voor ons als een spiegel zijn en ons tonen wat we in het dagelijkse leven over het hoofd kunnen zien. Om dat te ervaren hoef je alleen maar stil te staan en je te verwonderen. De stilte leeft en spreekt.

  We sluiten de wandeling af met een kopje thee en de gelegenheid om ervaringen te delen.

  Aanmelden Stilte Dag

   Vul het formulier hieronder in om je aan te melden voor de stilte dag van 4 november 2022, 10 maart 2023, 2 juni 2023 of 7 juli 2023.

   Stilte dag aanvullen met een overnachting inclusief ontbijt?